Paskelbta: 2022 03 31

Programos „Esame saugūs“ mokymai ugdymo įstaigų specialistams

Kviečiame ugdymo įstaigas įgyvendinti smurto prevencijos programą „Esame saugūs“, kurią parengė Paramos vaikams centro ekspertai kartu su partneriais. Programa skirta įvairaus amžiaus (nuo darželinukų iki 18 metų), taip pat raidos sutrikimų turintiems vaikams ir paaugliams bei jų tėvams.

Vaikai interaktyviuose užsiėmimuose mokosi atpažinti smurtą, išvengti pavojingų situacijų, sužino, kaip elgtis su jomis susidūrus ir kur kreiptis pagalbos. Tėvai paskaitose supažindinami, su kokiais pavojais realiame gyvenime ir internete gali susidurti vaikai, ką suaugusieji gali padaryti, kad vaikai būtų saugūs ir psichologiškai atsparesni.

Už programos įgyvendinimą ugdymo įstaigoje turėtų būti atsakingi du jos specialistai (mokytojai, psichologai, socialiniai pedagogai). Jie dalyvaus  mokymuose, skirtuose pasirengti vesti užsiėmimus vaikams ir paskaitas tėvams. Taip pat supervizijose, kurių metu bus dalinamasi patirtimi apie programos įgyvendimą. Bus suteikta visa vaikų užsiėmimams ir tėvų paskaitoms reikalinga medžiaga.

Mokymai ugdymo įstaigų specialistams (16 ak. val.) vyks 2022 m. balandžio 11-12 d. Vilniuje. Supervizijos (16 ak. val.) vyks 2022 m. gegužės – rugsėjo mėn. Mokymus ir supervizijas ves Paramos vaikams centro psichologės Ieva Daniūnaitė, Veronika Lakis-Mičienė, Akvilina Jurkšaitė.

Dalyvavimas nemokamas. Vietų skaičius ribotas.

Registracija į mokymus vyksta iki balandžio 6 d.: https://forms.gle/bp5TmJ4StkyLP8eJ9

Kilus klausimams: projekto vadovė Ieva Daniūnaitė, ieva@pvc.lt, +370 611 43567

 

Smurto prevencijos programa „Esame saugūs“ parengta ir diegiama, įgyvendinant projektą „Įgalinti vaikai ir šeimos: smurto prevencijos ir intervencijos paslaugų modelis“.

 

PROJEKTĄ ĮGYVENDINA:

Koordinatorius

Partneriai:

        

 

PROJEKTĄ REMIA Aktyvių piliečių fondas, finansuojamas Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinių mechanizmų.